10. den, středa 25. 8. Stockholm–Brno

Ráno balíme a po snídani sprcha s lampičkou: v celém hotelu vypadla elektřina a nahození se už nedočkáme – bude trvat nejméně dvě hodiny. Krosny se nám po Stockholmu tahat nechce, proto je dáváme do úschovny na hlavním nádraží a nalehko míříme do Vasamuseet, kde je vystavena královská válečná loď z roku 1628, která se potopila hned na své první plavbě a byla vyzvednuta v šedesátých letech.

Slunce rychle střídají mraky, po korejské restauraci tedy kupujeme lístek na metro a důmyslně vygooglenou cestou objíždíme nejzajímavější stanice – většina z více než sta zastávek je tu vyzdobena nebo navržena umělci.

Venku nejspíš pršelo, takže podzemní hodinka se nám perfektně hodila. Teď už jen trochu dalších nákupů a hurá na letiště: stejně jako před dvěma lety jsem pro jistotu na trasu vybral hotovost a stejně jako před dvěma lety ji ani tentokrát nikdo nechce… Cestou na letiště se masivně rozprší, podzim je tady – a nám dochází, jak skvěle nám vyšlo počasí. Tak třeba zase za dva roky?! Kungsleden, co? Hm?

-T-

Nejnovější příspěvky

Nejnovější komentáře

Archivy

Rubriky

Základní informace

Matěj Autor článku:

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *